ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Στο Καρδιολογικό Κέντρο παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες καρδιολογικής φροντίδας από τη στιγμή της γέννησης έως την ενήλικη ζωή. Συνδυάζοντας τη γνώση, με την υψηλή τεχνολογία και έχοντας ως γνώμονα το όφελος του ασθενούς, αποσκοπούμε στον έλεγχο του φυσήματος, με σκοπό την πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των Συγγενών Καρδιοπαθειών.
Έμφαση δίνουμε στην αντιμετώπιση της παιδική παχυσαρκίας και της αυξημένης χοληστερόλης για πρόληψη καρδιοπαθειών, όπως της αθηρωμάτωσης, της υπέρτασης, του διαβήτη που μπορεί να εκδηλωθούν στη μετέπειτα ενήλικη ζωή. Είναι γνωστό ότι η αθηρωμάτωση που προκαλεί στενώσεις στις αρτηρίες ξεκινάει από την παιδική ζωή με τη μορφή λιπώδη γραμμώσεων στο τοίχωμα των αγγείων. Πρόσφατη κλινική μελέτη αναφέρει ότι η αθηρωμάτωση ξεκινάει ακόμα πιο νωρίς, από την ηλικία του εμβρύου, και ότι ο τρόπος ζωής, η διατροφή στην παιδική ηλικία καθορίζει αν το παιδί θα εκδηλώσει στεφανιαία νόσο στην ενήλικη ζωή.
Η προσέγγισή του παχύσαρκου παιδιού  απαιτεί  ιδιαίτερους χειρισμούς, καθώς οποιαδήποτε πίεση με αυστηρές και στερητικές δίαιτες μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του, αλλά και μια έντονη ψυχολογική πίεση στο παιδί. Γι’ αυτό το λόγο, αντιμετωπίζουμε την παιδική παχυσαρκία ολιστικά με εφαρμογή εξειδικευμένων μετρήσεων κυτταρικής λειτουργίας και μεταβολισμού του νεαρού ασθενούς. Προτείνουμε μία εξατομικευμένη διατροφή, πλούσια σε αντι-οξειδωτικά για απώλεια λίπους και διατήρηση της μυϊκής μάζας του παιδιού. Σκοπός μας είναι να έχουμε υγιή παιδιά χωρίς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου ώστε να γίνουν υγιείς ενήλικες.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ